4 Voordelen van metalen dakbedekking

dak

1. Gerecycleerde en “Over the Top” -installatie

Metaal is om een ​​hele reeks redenen het meest milieuvriendelijke dakbedekkingsmateriaal op de markt. Ten eerste zijn de meeste metalen daken gemaakt van gerecycled materiaal en kunnen ze aan het einde van hun levensduur opnieuw worden gerecycled. Ze kunnen ook over uw bestaande dak worden geïnstalleerd, wat verspilling vermindert en de installatietijd minimaliseert. Er komen ook minder emissies vrij bij de productie van metalen dakbedekking en het lichte gewicht vermindert ook de uitstoot die vrijkomt tijdens het transport.

2. Extreme duurzaamheid

De levensduur van hout en asfaltshingles is ongeveer 15-20 jaar. Hoewel dit misschien lang lijkt, is het eigenlijk extreem kort gezien de levensduur van je huis, plus het feit dat beide materialen tussentijds frequent en kostbaar onderhoud nodig hebben. Metalen dakbedekking daarentegen kan tot 70 jaar of langer meegaan en het onderhoud is op zijn best minimaal. Metalen dakbedekking is niet alleen onbrandbaar, maar ook extreem bestand tegen harde wind en door de in elkaar grijpende constructie is het vrijwel ongevoelig voor lekken en ongedierte. Vanwege het gladde karakter van metaal en de hoge reflexiviteit is een metalen dak de ideale keuze voor gebieden met zware sneeuwval – het witte spul smelt in een mum van tijd en eventuele resterende opeenhopingen schuiven gewoon eraf. Dus als je je geen zorgen hoeft te maken over de gezondheid van je dak wanneer het weer begint te draaien, is metaal een optie die je zo snel mogelijk moet overwegen.

3. Low-Maintenance

Niet alleen gaat uw metalen dak een leven lang mee, het onderhoud is ook minimaal. Puin verwijderen, verf bijwerken, oude pakkingen vervangen en uw goten schoon houden zijn de enige belangrijke dingen waar u zich echt zorgen over moet maken, naast het afdichten van het dak om de 20 jaar of zo. Onder normale omstandigheden hoeft u zich geen zorgen te maken over roest of corrosie, omdat metalen daken zijn ontworpen om ondoordringbaar te zijn voor water en extreem goed uitdrogen. Als u echter veel puin op uw dak heeft en als uw goten verstopt zijn, kan water zich ophopen en in de loop van de tijd gaten en andere schade veroorzaken. Hoewel deze vaak gemakkelijk kunnen worden gerepareerd, zijn ze ook gemakkelijk te voorkomen – houd je dak schoon en je bent helemaal klaar.

4. Schoonheid en veelzijdigheid

De meest voorkomende metalen die worden gebruikt voor dakbedekking zijn tin, zink, koper, aluminium en staal, waarbij de laatste twee de meest populaire en de meest duurzame zijn. De stijlopties voor metalen dakbedekking zijn ook vrijwel eindeloos. Shakes en tegels zijn er in een grote verscheidnheid aan vormen en structuren en kunnen zelfs het uiterlijk van hout of andere materialen nabootsen. Je kunt je dak ook in bijna elke denkbare kleur laten schilderen, en opnieuw schilderen is ook eenvoudig. Vooral koper wordt gezocht vanwege zijn schoonheid, omdat het na verloop van tijd een verbluffend groen patina ontwikkelt. Hoewel dit het duurste metalen dakbedekkingsmateriaal op de markt is, is de natuurlijke schoonheid ervan een waardevolle investering voor veel huiseigenaren.

4 Voordelen van metalen dakbedekking

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven