Soorten Dakbedekking

metaal

Hoewel asfaltshingle het meest voorkomende en over het algemeen minst dure dakbedekkingsmateriaal is, kunnen residentiële daken ook worden gemaakt van tegels, hout, leisteen en metaal.

Dakshingles van leisteen en tegels

Leisteen kan het antwoord zijn als u op zoek bent naar een geavanceerd dakbedekkingsmateriaal voor een luxe woning. Voordelen voor leisteen zijn het natuurlijke uiterlijk, brandwerendheid, onkwetsbaarheid voor rot, onderhoudsgemak en een verwachte levensduur van 100 jaar. Slate is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.Nadelen van leisteen tegels zijn hun gewicht en kosten, en de hoge mate van expertise die nodig is voor installatie. Leistenen tegels worden gemakkelijk gebroken onder de voet, wat het schoonmaken van de goten en het onderhoud op het dak bemoeilijkt.Keramische dakpannen geven een huiskarakter en zijn over het algemeen duurzaam. Vooruitgang in het productieproces maakt de tegels bestand tegen vervagen. Keramische tegels zijn vuurvast en kwaliteitstegels moeten 50 tot 70 jaar meegaan.Nadelen van keramische dakpannen zijn onder andere hun ongeschiktheid voor klimaten met wisselend weer. Keramische tegels zijn onder deze omstandigheden vatbaar voor erosie. Hoewel de tegels duurzaam zijn, zijn ze ook kwetsbaar. Hoge wind kan ze beschadigen, net als op de tegels lopen.

Metalen dakbedekking

Metalen daken worden steeds levensvatbaarder, omdat metalen gordelroos onderhoudsarm, lichtgewicht en milieuvriendelijker is. Installatie kan echter lastig zijn en vereist een aannemer met ervaring in het installeren van een metalen dak.
Als een metalen dak zijn glans begint te verliezen, is herschilderen een optie zolang de structurele integriteit van het dak goed is. Het kost meestal minder om een ​​metalen dak opnieuw te schilderen dan om het te vervangen.

Plat dak

Platte daken kunnen veel onderhoud vergen. Als huiseigenaar bent u er verantwoordelijk voor dat deze waterdicht blijft. Het dak moet regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat bladeren en vuil de afvoer verstoppen. Ook zal de zon geleidelijk het dak doen afnemen, omdat platte daken in omgevingen waar de temperatuur in korte tijd van warm naar koud kan gaan, kwetsbaarder zijn voor schade.
Platte daken zijn meestal goedkoper om te installeren dan schuine daken. Ze kunnen een veiligere optie bieden, omdat er minder kans is om eraf te vallen wanneer u zich op een plat dak bevindt. Ze zijn meestal gemakkelijk toegankelijk en kunnen u een bepaald visueel uiterlijk geven.

Hoewel sommige nieuwere groenvriendelijke oplossingen de warmteabsorptie voor platte daken verminderen en een grotere lekvrije bescherming bieden, gaat de coating vaak niet lang mee

Houten shakes en ceder gordelroos

Vervaardigd uit natuurlijke hernieuwbare bronnen, zijn shakeles met houtshake een groenvriendelijke keuze voor dakbedekking. Dit geldt met name als ze zijn gemaakt van gerecycled hout of op een milieuvriendelijke manier zijn geoogst. Houten shakes zijn vermeld als een voorkeurskeuze voor het milieu, omdat deze materialen minimale impact hebben op de kwaliteit van waterafvoer en stabiel zijn met een nuttige levensduur van ongeveer 30 jaar of meer, waardoor ze een solide investering in verantwoordelijkheid voor het milieu zijn voor veel huiseigenaren.

Soorten Dakbedekking

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven